7/10/23

Hilangkan Kuning Bayi Dengan Cepat Yang Terbukti Berkesan

Edit Posted by with No comments

Demam kuning atau Neonatal Jaundice sering berlaku dalam kalangan bayi yang baru lahir. Bayi mengalami demam kuning, biasanya kulit dan bahagian putih mata akan kelihatan kuning. Gejala demam kuning ini boleh dilihat ketika bayi berusia 2 hingga 3 hari selama 10 hingga 14 hari.


5 Cara  Hilangkan Kuning Bayi Dengan Cepat

1. Susukan bayi dengan kerap.

Susu ibu adalah penawar terbaik untuk jaundis. Susukan bayi dengan kerap. Bayi jaundis banyak tidur dan mengantuk sepanjang masa. Kejutkan bayi setiap satu jam untuk menyusukannya. 

2. Rawatan fototerapi.

Apabila paras bilirubin mencecah tahap tinggi, bayi akan diletakkan di bawah lampu hampir sepanjang masa bergantung kepada keadaan bayi.  Mata bayi akan ditutup bagi mengelakkan terkena sinaran lampu yang dekat. Kedudukan bayi pula akan diubah daripada masa ke semasa bagi memastikan ke semua bahagian badannya terkena sinaran tersebut.

3. Pemakanan.

Pemakanan ibu sangat penting untuk mengurangkan demam kuning bayi. Ibu dinasihatkan untuk ambil makanan tinggi serat yang dapat membantu memindahkan hempedu keluar dari hati.

4. Rawatan Tukar Darah.

Rawatan ini dilakukan dalam situasi apabila bilirubin terlalu tinggi dan tidak dapat diturunkan melalui rawatan fototerapi.

5. Set Jaunys Tasneem Naturel

Set Jaunys ini adalah khas untuk anak baru lahir yang berisiko untuk mengalami masalah Jaundis atau dipanggil Demam Kuning.Fungsi dan kebaikan :

1. Bubbly Baby Bath Jaunys 

✅ Membantu mengurangkan masalah kuning.

✅ Membantu menurunkan bacaan bilirubin dalam darah.

✅ Tidak memedihkan mata. 


2. T-Rub Balm 

✅ Membantu mengurangkan masalah kembung perut, sembelit dan cirit-birit.

✅ Bagus untuk sistem pencernaan dan penghadaman.


3. Calm Time Balm

✅ Menenangkan emosi anak yang meragam dan tantrum.
Testimoni Pengguna Tasneem Naturel

Dengan set ini, ibu lebih mudah untuk ikhtiar supaya anak cepat sihat daripada masalah kuning. Lebih penting, ibu boleh berpantang dengan lebih tenang❤️

Dapatkan Set Jaunys [DI SINI]

0 comments:

Post a Comment